adscode
adscode
adscode

Adana'da TOKİ Konutları Hızla Yükseliyor

Adana'da depremzedenlere TOKİ tarafından yapılan konutların sayısı artıyor. Yapımı devam eden konutlar hakkında detaylı bilgi veriliyor.

Adana'da TOKİ Konutları Hızla Yükseliyor

Adana merkezli depremlerin yol açtığı can kayıpları ve yıkımların ardından TOKİ tarafından yapılan konutların sayısı artıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adana'da, TOKİ tarafından yapımına başlanan konutların bin 589 tanesi tamamlandı. Hak sahiplerine teslim edilen bu konutlarda yaşam başladı. Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Ceyhan ilçelerinde devam eden inşaatlarla birlikte toplam 7 bin 433 konut yapılmaktadır. İşçiler, 3 vardiya halinde 7 gün 24 saat esasına göre çalışarak konutların inşaatını sürdürmektedir. Konutların büyüklükleri 2+1 daireler için 85 metrekare, 3+1 daireler için ise 100 metrekare olacak şekilde planlanmıştır. Kullanılan malzemelerin yüzde 100 yerli üretim olduğu belirtilmektedir.

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, projelerin etap etap devam ettiğini ve hızla ilerlediğini ifade etmiştir. Karslıoğlu, Adana'nın deprem bölgesi olması sebebiyle inşaatlarda 'tünel kalıp' ve yatay mimarinin kullanılması gerektiğini vurgulamıştır.

Depremzedelerin mağdur edilmeyeceğini belirten Karslıoğlu, TOKİ konutlarının devam edeceğini ve ağır hasarlılarının evlerine kavuşacağını söylemiştir. Yerinde dönüşüm projelerinin de devam ettiğini ve vatandaşların ilgi gösterdiğini belirtmiştir. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder