adscode
adscode
adscode

Adidas, Bella Hadid'in Marka Yüzü Olarak İsrail Destekçilerinin Tepkisiyle Karşı Karşıya Kaldı

Adidas, Filistin kökenli Amerikalı model Bella Hadid'i İsrail destekçisi lobi grupları ve kurumlarının tepkisi nedeniyle marka yüzü olduğu ayakkabı reklamından çıkardı. Bu kararın ardından marka, tepkiler ve boykot çağrılarıyla karş

Adidas, Bella Hadid'in Marka Yüzü Olarak İsrail Destekçilerinin Tepkisiyle Karşı Karşıya Kaldı

Alman spor giyim firması Adidas, dünyaca ünlü Filistin kökenli Amerikalı model Bella Hadid'i İsrail destekçisi lobi grupları ve kurumlarının tepkisi nedeniyle marka yüzü olduğu ayakkabı reklamından çıkarmasının ardından tepkiler ve artan boykot çağrılarıyla karşı karşıya kaldı. İsrail'den gelen eleştirilerin ardından Adidas, Filistinlilerin hakları konusunda uzun süredir sesini yükselten Hadid'i ayakkabı reklamından çıkardı. Hadid'e destek olmak amacıyla çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Adidas'a tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlarda Bella Hadid'in cesaretine vurgu yapılırken markanın kararına karşı tepki gösterildi. Boykot çağrıları da giderek artıyor ve Adidas'ın bu kararın karşılığını nasıl alacağı merak konusu. Siyasi analist Sami Hamdi, boykotların İsrail'i desteklediği düşünülen diğer şirketler üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Filistin yanlısı kamuoyunun giderek arttığını belirten Hamdi, bu durumun markaları zor durumda bıraktığını ve bazı şirketlerin boykotlar nedeniyle ciddi zararlar gördüğünü dile getirdi. Adidas'ın 2023 yıllık raporu, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın şirketin satışlarının büyük bir kısmını oluşturduğunu gösteriyor. Bu bölgelerdeki Müslüman nüfusun markanın duruşunu nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından yaşanan tepkiler, markaların gelecekte nasıl bir tutum izleyecekleri konusunda ipuçları veriyor.

Bu gelişmeler ışığında, Adidas'ın Bella Hadid'i reklamından çıkarması ve yaşanan tepkiler markanın karlılığını riske atabileceği endişelerine neden oluyor.

İsrail karşıtı hareketlerin etkisi altında kalan markaların yaşadığı sıkıntılar, Adidas'ın da benzer bir durumla karşı karşıya kalabileceğini gösteriyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder