adscode
adscode
adscode

AFAD açıkladı: Ege'de korkutan deprem!

Son dakika: AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre; Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD açıkladı: Ege'de korkutan deprem!

Japon uzman, deprem beklediği illeri açıkladı: Fay hatları domino taşı gibidir...

GALERİNİN DEVAMI <p>japon uzman Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem risk haritasıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. </p><p>Türkiye'de deprem yaşanmayacak il kalmadığını belirten Moriwaki, hiç deprem olmaz denilen şehirlerde bile depremler olmaya başladığını ifade etti. </p><p>Japon deprem uzmanı, Türkiye'de en büyük depremlerin Kuzey Anada Fay hattının geçtiği kentlerde meydana geleceğini söyledi ve 32 kent için özel uyarılarda bulundu.</p><p>AKDENİZ BÖLGESİ İÇİN UYARI</p><p> </p><p>Moriwaki TGRT'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin acil bir şekilde önlemleri alması gerektiğini belirtti. Japon uzman, <em><strong>gesinde depremleri arttıracaktır" diye konuştu.

"><p>

"><p>Moriwaki, <em><strong> dahi depremler olmaya başladı" diyen Moriwaki, "Konya'da meydana gelen deprem de aslında bu baskıların sonucu olarak karşımıza çıktı. Fay hatları domino taşı gibidir, birisi hareket ettiği zaman muhakkak diğer fay hatları da harekete geçer" ifadelerini kullandı.

"><p>Japon uzman, İzmir'de 7 büyüklüğünde bir deprem beklemediği söyleyerek şunları kaydetti:</p><p> </p><p>

"><p>JAPON UZMAN FAY HATTINI İŞARET EDEREK İLLERİ UYARDI</p><p> </p><p>

"><p><span data-style="Kuzey Anadolu fay hattı, dünyanın en hızlı hareket eden ve en aktif fay hatlarından biridir. Bu yüzden, İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt’te yaşayan vatandaşlar ekstra önlemler alması gerekir."

"><p>YUMUŞAK ZEMİN UYARISI</p><p> </p><p>Japon uzman ayrıca, olası İstanbul depremi nedeniyle megakentin zemini kötü olan yerlerine dikkat çekti.</p><p> </p><p>Yumuşak zeminli yerleri sıralayan Moriwaki,

">

SON DAKİKA DEPREM HABERİ: Ege Denizi'nde deprem meydana geldi.

AFAD, depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı. Saat 16:24'te meydana gelen sarsıntının yerin 14.59 km derinlikte olduğu kaydedildi.

#DEPREM
Büyüklük:4.3 (Mw)
Yer:Ege Denizi
Tarih:2024-08-12
Saat:16:24:52 TSİ
Enlem:40.32694 N
Boylam:23.81528 E
Derinlik:14.59 km
Detay:https://t.co/6S5EKBOA0P@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi

— AFAD Deprem (@DepremDairesi) August 12, 2024
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin