adscode
adscode
adscode

Ağrı'da Çilek Üretiminde Hibe Desteği Artıyor

Ağrı'da tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ağrı Valiliği tarafından yürütülen proje kapsamında çiftçilere verilen hibe desteği artırılıyor. Geçen yıl başlayan \"Çileğe Dokunuş Projesi\"

Ağrı'da Çilek Üretiminde Hibe Desteği Artıyor

Ağrı'da tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ağrı Valiliği tarafından yürütülen proje kapsamında çiftçilere verilen hibe desteği artırılıyor. Geçen yıl başlatılan "Çileğe Dokunuş Projesi" ile çiftçilerin gelirlerini arttırmak ve bölgedeki tarımsal üretimi çeşitlendirmek amaçlanıyor. Geçen yıl 72 üreticiye yüzde 90 hibe desteğiyle finanse edilen proje kapsamında 200 ton çilek toplandı. Verim alındığı ve talebin arttığı göz önünde bulundurularak projenin yeniden düzenlendiği belirtildi.

Yeniden projelendirilen "Çileğe Dokunuş Projesi" ile bu kez yüzde 90 hibe ve yüzde 10 çiftçi katkısıyla toplamda 170 çiftçiye 100 dekar çilek bahçesi kuruldu. Bu desteklerle üretim yapan çiftçiler, sadece bir yılda 400 ton verim elde etti. Ağrı Valisi Mustafa Koç, çilek hasadına katılarak çiftçilerle bir araya geldi.

Tarım ve hayvancılığın Ağrı için önemli olduğunu vurgulayan Vali Koç, çiftçilere verilen desteklerin tarım sektörünü geliştirdiğini ve çiftçilerin emeklerinin karşılığını alabileceğini belirtti. Vali Koç, projenin başarısının ardından çilek üretimini yaygınlaştırmak adına yeni projeler üzerinde çalışacaklarını açıkladı. Ağrı'da meyveciliği geliştirmek ve çeşitlendirmek için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Çiftçilere anız yangınları konusunda da uyarılarda bulunan Vali Koç, gelecek hububat hasadı öncesi duyarlı olmalarını ve anız yangınlarının önlenmesi için gereken tedbirleri almalarını istedi. Hasat sezonunun kazasız ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder