adscode
adscode
adscode

Ahılı Köyünde Çıkan Mangal Yangını Kontrol Altına Alındı

Kırıkkale'nin Ahılı köyünde çıkan mangal yangınında yaklaşık 3 bin dönümlük arazi tahrip oldu. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Ahılı Köyünde Çıkan Mangal Yangını Kontrol Altına Alındı

Kırıkkale'nin Ahılı köyünde bir bağ evinin bahçesinde mangal yakılması sonucu çıkan yangın, büyük bir faciaya neden oluyordu. Rüzgarın etkisiyle mangal ateşinin anızlara sıçraması sonucu çıkan yangın, yaklaşık 3 bin dönümlük arazide tahribata yol açtı. Dağlık arazide bulunan mühimmat depolarının bulunduğu alana kadar ilerleyen alevler, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri, depolara ve ormanlık alana yakın arazilerdeki anızları küreyerek tedbir aldılar. Kırıkkale, Yahşihan ve Bahşılı Belediyeleri, Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ve MKE'nin itfaiye araçlarıyla yangına müdahale edildi. Ekiplerin yoğun çabasıyla yangın, yaklaşık 3 saatte söndürüldü ve tamamen kontrol altına alındı.

Bölgeye gelen Yahşihan Kaymakamı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ender Faruk Uzunoğlu, ilgili kurum amirlerinden yangının çıkış sebebiyle ilgili bilgi aldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangın sonrası tedbir olarak depoların bulunduğu kritik noktalarda nöbet tuttu. Yangına sebep olan kişi yada kişiler hakkında da adli ve idari işlem başlatıldı. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal da yangın bölgesine gelerek itfaiye ekiplerinden son durum hakkında bilgi aldı. Başkan Önal, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının geniş bir alana yayıldığını belirtti. Yaklaşık 3 bin dönüm arazinin etkilendiğini ifade eden Önal, itfaiye ekipleri ile diğer yetkililerin çalışmalarını takdir etti. Muhtar Davut Doğan da yangının etkilediği alanla ilgili bilgi vererek, ekiplere teşekkürlerini iletti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin