adscode
adscode
adscode

Aile ve Nüfus Politikalarında Yeni Adım: Mahalle Bazlı Risk Haritası Çalışması Başlatıldı

Bakan Göktaş, mahalle mahalle çalışarak risk haritası oluşturmak için harekete geçildiğini açıkladı. Bu çalışmanın amacı, aileleri korumak ve önleyici tedbirler almak.

Aile ve Nüfus Politikalarında Yeni Adım: Mahalle Bazlı Risk Haritası Çalışması Başlatıldı

Aile ve Nüfus Politikaları Bakanı Göktaş, aileleri korumak ve önleyici tedbirler almak amacıyla mahalle bazlı bir risk haritası çalışmasının başlatıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, "Olası riskleri önceden görmek ve buna göre hareket etmek için bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Böylece ailelere daha iyi hizmet verebilmeyi hedefliyoruz" dedi. Bakan Göktaş, ailelerin nüfus yapısındaki değişimlerin ardındaki nedenlere odaklanarak uzun vadeli politikalar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Ekonomik kaygılardan dolayı çocuk sahibi olmayı erteleyen kesimlerin olduğunu ancak bu durumun doğru olmadığını vurgulayan Bakan Göktaş, yurt dışındaki örneklerden de bu konunun yanlış olduğunu gördüklerini ifade etti.

Aile hekimi gibi her ailenin bir danışmana sahip olmasını hedeflediklerini belirten Bakan Göktaş, bu sayede mahalle bazlı sosyal risk haritasını çıkaracaklarını ve olası riskleri önceden belirleyerek önleyici tedbirler alacaklarını söyledi.

Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı'nın kurulduğunu hatırlatan Bakan Göktaş, başkanlığın aile ve nüfus konularında çok yönlü çalışmalar yürüttüğünü ve bakanlıklar arasındaki koordinasyonu sağladığını belirtti.

Aynı zamanda geçtiğimiz Mayıs ayında yürürlüğe koydukları "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı"nın demografik dönüşümü de kapsadığını ifade etti.

Bakan Göktaş, önleyici tedbirlerle mahalle bazlı sosyal hizmet anlayışıyla sağlıklı aileyi korumak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, önümüzdeki aylarda uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapacaklarını da açıkladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder