adscode
adscode
adscode

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Engellilere Yönelik Hizmetleri Geliştirmeye Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engellilerin aileleriyle birlikte daha aktif bir sosyal hayata katılabilmeleri için gündüzlü bakım merkezlerinin önemine vurgu yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Engellilere Yönelik Hizmetleri Geliştirmeye Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engellilerin ailelerinin yanında yaşamını sürdürebilmesine olanak sağlamak amacıyla toplum temelli bakım hizmetlerini geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Göktaş, gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin engellilerin öncelikli olarak aileleriyle birlikte yaşayabilmeleri için önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Bakan Göktaş, ülke genelinde 136 gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkezinin hizmet verdiğini açıkladı.

Bu merkezlerde engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik aktivitelerin yanı sıra ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunulduğunu belirtti. Ayrıca, 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde yeni bir proje başlattıklarını duyurdu.

Proje kapsamında Ankara, Antalya, Aydın, İstanbul, Mersin ve Sakarya'daki pilot merkezlerde özel eğitim öğretmenleri görev alacak ve engelli bireylere kişisel gelişim ve mesleki eğitimler verileceğini belirtti.

Ayrıca, merkezlerde görevli personelin hizmet içi eğitimlerden geçeceğini ve hizmet kalitesinin artırılması için ihtiyaç analizlerinin yapılacağını aktardı.

Bakan Göktaş, proje kapsamında Keçiören Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde başlayan eğitimlerin olumlu geri dönüşler aldığını ve hizmetlerin niteliğini artırarak ülke genelinde yaygınlaştıracaklarını belirtti. Engellilerin ve ailelerinin memnuniyetini ön planda tutarak geliştirmelerin devam edeceğini söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder