Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Sosyal Yardım Ödemeleri Artacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Sosyal Yardım Ödemeleri Artacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayılarıyla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de artacağını açıkladı. Katsayı düzenlemesine paralel olarak sosyal yardım ödemelerindeki miktarlar da artacak. Evde bakım yardımı 7 bin 608'den 9 bin 77'ye yükseldi. Yaşlı aylığında raporu yüzde 70 ve üzerinde olan ve engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 4 bin 196'dan 5 bin 7'ye yükseltildi.

Ankara-Konya hızlı tren seyahati sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, Aile Gençlik Fonu'na yönelik genişletme kararı aldıklarını duyurdu. Aile Gençlik Fonu, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Kütahya'da da uygulanacak. Doğum oranlarındaki düşüşe dikkat çeken Bakan Göktaş, nedenlerini araştırmak amacıyla saha çalışması başlatacaklarını belirtti.