adscode
adscode
adscode

AK Parti Başıboş Köpeklerle İlgili Yeni Kanun Teklifini Tamamladı

AK Parti tarafından hazırlanan yeni kanun teklifiyle başıboş köpeklerle ilgili düzenlemeler yapıldı. Belediyelerin sorumlulukları ve cezalar hakkında detaylar içeriyor.

AK Parti Başıboş Köpeklerle İlgili Yeni Kanun Teklifini Tamamladı

AK Parti, başıboş köpeklerle ilgili kanun teklifini tamamladı. Taslakta yapılan değişikliklerle birlikte, barınaklarda bir ay boyunca sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulması kararı yerel yönetimlere verilecek.

Kuduz tehlikesi taşıyan veya hastalıklı olan köpekler ise barınaklara alınacak ve uyutulup uyutulmayacağı veteriner hekimlerden oluşan bir kurul tarafından kararlaştırılacak. Başıboş köpekler sokaklardan toplanıp kısırlaştırılacak ve aşılanacak, ancak tekrardan sokağa bırakılmayacak. Belediyelere 2 yıl süre verilerek sokaklardaki başıboş köpeklerin toplanması sağlanacak. Sorumluluklarını yerine getirmeyen belediye başkanlarına hapis cezası verilecek ve seçilme yeterliliğini kaybedecekler. Evcil hayvanını sokaklara terk edenlere ve yasaklı ırkların üretimini yapanlara yüksek para cezaları uygulanacak.

Barınaklar ve bakım masrafları için belediyelerin bütçelerinden belirli bir pay ayrılması zorunlu hale getirilecek ve denetimlerle bu payın başka amaçlar için kullanılmadığı kontrol edilecek. Rehabilite edilemeyen hayvanlara uyutma uygulanacak ve barınaklarda bakılacak, tekrar sokaklara bırakılmayacaklar.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuyla ilgili olarak yapılan düzenlemelerin detaylarını açıkladı ve sorumlulukları ihmal edenlere cezaların uygulanacağını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin