AK Parti Erzurum İl Başkanlığı Toplantısında Bakanların Katılımıyla Önemli Açıklamalar

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nda yapılan Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla önemli açıklamalar yapıldı.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı"na Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu katıldı. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "Erzurum bize her zaman güç vermiş. Biz de sizlere müteşekkiriz" dedi. Bakan Tekin ise toplantıda yaptığı konuşmada, "İldeki siyaset mekanizması içerisinde uyumun ve birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı. İstikrarın sağlanması için uyumlu bir şekilde hareket ettiklerini belirtti. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni maarif modeli hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Attığımız her adımı istişare ederek atıyoruz. Siyasette uyum ve birlikte çalışma önemlidir. Erzurum'daki siyasi aktörler arasında gördüğümüz uyum bizi güçlendiriyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Bakan Tekin Fransız okulları konusunda yapılan eleştirilere de cevap verdi.

Fransa'nın Türkiye'de açtığı okulların uygulamalarını eleştiren Tekin, Türkiye'nin bağımsızlığını korumak adına gerekli adımları atmaya devam edeceklerini belirtti.

Toplantıda ayrıca yeni maarif modeline yapılan eleştirilere de değinen Bakan Tekin, eleştirilere karşı dik durduklarını ve hizmetlerini istişareyle planladıklarını vurguladı. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda yapılan açıklamaların ardından katılımcılar alkışlarla destek verdiler.