adscode
adscode
adscode

AK Parti Gençlik Kolları ve AFAD İşbirliğiyle Gençler Afetlere Müdahale İçin Eğitilecek

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından yürütülen \"Cemre Projesi\" kapsamında, gençler afetlere müdahalede bulunmak için eğitilecek.

AK Parti Gençlik Kolları ve AFAD İşbirliğiyle Gençler Afetlere Müdahale İçin Eğitilecek

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından yürütülen "Cemre Projesi" kapsamında, AK Parti Gençlik Kolları ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde yurt genelinde eş zamanlı düzenlenecek "7 Bölge 7 Bin Cemre" projesiyle, gönüllü gençler afetlere müdahalede bulunacak şekilde eğitilerek, sertifikalandırılacak.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, gönüllü sayısının arttığını belirterek, gençlerin afetlerde daha etkin bir rol üstleneceklerini dile getirdi.

"Cemre"lerin çevre farkındalığını artırmak ve afetlerde daha etkin olmak için eğitileceğini vurgulayan Karaaslan, gençlerin atık yönetimi konusunda da farkındalık oluşturduklarını belirtti.

"Cemre"lerin afet bölgelerinde çalışmalara katıldığını ve deprem, sel, orman yangını gibi afetlerde önemli görevler üstlendiğini ifade eden Karaaslan, AFAD ile işbirliği içinde gerçekleştirilen "7 Bölge 7 Bin Cemre" projesiyle gençlerin daha donanımlı hale geleceğini söyledi.

Gençlerin afet bölgelerinde ihtiyaç anında görev alacaklarını belirten Karaaslan, Türkiye'nin tüm şehirlerinde 7 bin genç gönüllünün afet durumlarında daha etkin bir şekilde yardım edebileceklerini dile getirdi. Proje ile gençlerin sahip oldukları eğitimler ve tecrübelerle daha güçlü bir şekilde afetlere müdahale edeceklerini kaydetti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder