adscode
adscode
adscode

AK Parti Heyeti Çin Ziyaretini Değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Çin ziyaretini anlattı

AK Parti Heyeti Çin Ziyaretini Değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Çin ziyaretlerini değerlendirdi. Sırakaya, Çin'e davetli olarak gittiklerini ve pek çok önemli temasta bulunduklarını belirtti.

Türkiye'nin Çin ile 48 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olduğunu vurgulayan Sırakaya, bu ticaretin gelişmesinin her iki ülke için de önemli olduğunu ifade etti.

Çinli iş insanlarının Türkiye'deki yatırım imkanlarını değerlendirmeleri gerektiğini belirten Sırakaya, bu sayede Türkiye'nin bir üretim üssü haline gelebileceğini söyledi.

Sırakaya, Çin-Türkiye ilişkilerinin gelişmesinin inovasyon ve teknolojik gelişmeleri teşvik edeceğini ve Kuşak ve Yol Girişimi gibi projelerin de bu ilişkileri destekleyeceğini dile getirdi.

Ayrıca, Sırakaya Çinli yetkililere Uygur Türklerinin hakları konusundaki hassasiyetlerini ilettiklerini ve çözüm için destek beklediklerini belirtti. Çin'in Türkiye'nin BRICS üyesi olmasını desteklediğini ve bu yönde adımlar atacaklarını gözlemlediklerini ifade etti.

Gazze konusunda Çin'in Türkiye'nin hassasiyetlerini paylaştığını belirten Sırakaya, Orta Doğu'daki zulmün sona ermeden küresel barışın sağlanamayacağını vurguladı.

Sırakaya, AK Parti ile Çin Komünist Partisi arasında imzalanan mutabakat zaptının ikili ilişkilerde hızlı müdahale imkanı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder