adscode
adscode
adscode

AK Parti, Kamuda Tasarruf Tedbirlerini İçeren Kanun Teklifini Meclis'e Sundu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kamuda alınacak tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Güler, tasarrufların artırılması ve mali disiplinin güçlendirilmesinin önemine vurgu yapt

AK Parti, Kamuda Tasarruf Tedbirlerini İçeren Kanun Teklifini Meclis'e Sundu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kamuda alınacak tasarruf tedbirlerine ilişkin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu bildirdi.

Güler, teklifin ilk imza sahipleri AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Sakarya Milletvekli Ertuğrul Kocacık ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Teklifin 32 maddeden oluştuğunu belirten Güler, mali disiplini güçlendirmek amacıyla uygulamaya konulan maliye politikası çerçevesinde kamuda tasarrufların artırılmasının, tasarruf kültür ve bilincinin yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Teklife göre, Anayasa Mahkemesinin, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türk Standartları Enstitüsünün gelirlerine ilişkin kararı doğrultusunda düzenlemeye gidiliyor.

Düzenleme ile kamu kurum ve kuruluşlarının harcama ve uygulamalarının izlenmesi ve denetlenmesi sonucunda alınan tedbirlere aykırı iş ve işlemleri tespit edilenler hakkında disiplin hükümleri uygulanacak.

Ayrıca bakanlıkların yatırımlarına ilişkin kaynak transferlerinin hakediş raporlarına dayandırılması ve il özel idareleri aracılığıyla yapılan işlere ilişkin ödeneklerin kullanımına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı birimlerde görev yapan gelir uzmanları ve gelir uzman yardımcılarının görev ve sorumlulukları da düzenleniyor. Gelir İdaresi Başkanlığına ait defterdar kadrosu vergi dairesi başkanı kadrosuna denk olacak şekilde düzenleniyor.

Kısacası, tasarruf tedbirlerini içeren bu kanun teklifi, kamuda harcamaların kontrol altına alınması ve mali disiplinin güçlendirilmesi amacıyla önemli düzenlemeler içeriyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder