adscode
adscode
adscode

AK Parti Milletvekili Adem Çalkın: “Halaya YASAK Yok!”

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İstanbul'da Kürtçe şarkı eşliğinde halay çeken kişilerin gözaltına alındığı iddialarını yalanladı ve halaya yasak olmadığını belirtti.

AK Parti Milletvekili Adem Çalkın: “Halaya YASAK Yok!”

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İstanbul'da bazı kişilerin Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alındığı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Çalkın, "Ülkemizde ne halay yasak ne de düğün; provokasyona yasak var, halaya yasak yok" dedi.

Çalkın, İstanbul'da bazı kişilerin Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alındığına dair yalan haberlerin organize şekilde dolaşıma sokulduğunu vurguladı.

AK Parti'nin 22 yıldır Türkiye'nin değerlerine sahip çıktığını, Kürtler kendi dillerini özgürce kullansın diye devrim niteliğinde adımlar attığını ve tüm bu adımlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiğini anlatan Çalkın, "Biz, Kürtçe'nin ve Kürtlerin terör örgütü propagandasına alet edilmesine, terör örgütünün marşının söylenmesine, 40 bin kişinin katiline övgüler düzülmesine karşıyız. Bunun için mücadele veriyoruz. " şeklinde konuştu.

"Ülkemizde ne halay yasak ne de düğün; provokasyona yasak var, halaya yasak yok." diyen Çalkın, DEM Parti'nin Kürt halkını temsil etmediğini; Kürt halkının inancı, kültürü ve değerleriyle bir alakasının bulunmadığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin Türklerin de Kürtlerin de devleti olduğuna vurgu yapan Çalkın, "Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Yörük, Türkmen, hepimiz birliğimize, dirliğimize sahip çıkacağız. Kurmuş olduğumuz bu kardeşliği yıkmak için el uzatanların ellerini kırmaktan geri durmayacağız. Türkiye bir bütündür, halklar kardeştir ve hep kardeş kalacaktır. " değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'de halaya yasak olmadığının altını çizen Çalkın, terör örgütü PKK'ya ve bölücü örgütün elebaşına övgüler yapıldığını belirtti. Çalkın, "Bu olaylar üzerinden Kürtçe’yi kullanarak bir kara propaganda yapıyorsunuz. Göz göre göre, bu devlete meydan okuyorsunuz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğine karşı durarak bunu engellemeye çalışıyorsunuz.

Tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği, sizin kabul etmediğiniz, bölücü örgütün kurucusu Apo’yu ve PKK’yı överek her şeye Kürtleri alet etmekten bir türlü vaz geçmiyorsunuz. Hep kirli oyunlar tezgahlıyorsunuz. EDİBESE – Artık Yeter – diyoruz. " ifadeleriyle devam etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder