adscode
adscode
adscode

AK Parti MYK Toplantısında Konut Problemi ve Çözüm Yolları Ele Alındı

AK Parti MYK toplantısında dar ve orta gelirli vatandaşların konut alımı konusunda yaşadığı sorunlar ve alınması gereken önlemler ele alındı.

AK Parti MYK Toplantısında Konut Problemi ve Çözüm Yolları Ele Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci tarafından kapsamlı bir rapor sunuldu. Zeybekci, Türkiye'nin 7 bölgesinden milletvekilleri ile görüşerek, vatandaşların acil ihtiyaçlarının yer aldığı bir rapor hazırladı. Bu raporda, dar ve orta gelirli vatandaşların konut alımında yaşadığı sorunlar ve alınması gereken önlemler de yer aldı. MYK toplantısında vatandaşların konut problemi, finansa erişim talepleri, öneri ve istekleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Başkan Erdoğan, yeni finansal formüller üretilmesi önerisine olumlu yaklaştı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) konuyla ilgili çalışma yapmasını talimat verdi.

Hazine ve TOKİ'nin yapacağı çalışmada, dar gelirli vatandaşlar için uzun vadeli sürdürülebilir ve maliyet olarak kabul edilebilir çözümler üretilecek. Bu sayede, dar ve orta gelir seviyesindeki vatandaşların konut probleminin çözümüne yönelik adımlar atılacak. Bankalardaki yüksek faiz oranları nedeniyle dar gelirli vatandaşlar için konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak zorlaşıyor. Ancak, hükümetin aldığı bu kararlar doğrultusunda, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara uygun faizle kredi verileceği duyurulmuştu. Dar gelirli vatandaşların konut probleminin çözümü için atılacak adımlar, yakın zamanda hayata geçirilecek ve konut sahibi olma imkanı artırılacak. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder