adscode
adscode
adscode

AK Parti’nin 2027 Seçim Planı Belli Oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2026 seçim önerilerine karşın, AK Parti’nin 2027’ye kadar seçim tartışmalarından uzak duracağı belirtildi. Parti yetkilileri, ekonomiye odaklandıklarını ve seçimlerin zamanının henüz olmadığın

AK Parti’nin 2027 Seçim Planı Belli Oldu

AK Parti kaynaklarına göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrılarına karşın, partinin 2027’ye kadar seçim tartışmalarından uzak duracağı belirtildi.

Parti yetkilileri, Özgür’ün baskılar sebebiyle seçimi gündemde tuttuğunu ancak milletin seçim istemediğini ve ülkenin seçim yorgunu olduğunu dile getirdi.

Parti içinde erken seçim isteyenlere karşı kararlılıkla durulduğu belirtilirken, diğer muhalefet partilerinin de seçim önerisine olumsuz cevap vereceği ifade edildi. AK Parti kaynakları, ekonomiye odaklandıklarını ve vatandaşın beklentilerini karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

2027 yılına kadar seçim tartışmalarının içine girilmeyeceği ve seçim tarihine ilişkin herhangi bir değerlendirme yapılmayacağı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez aday olması durumunda seçimlerin yenilenmesi kararının Meclis tarafından alınması gerektiği hatırlatıldı.

Şu an için seçim tarihinin gündemlerinde olmadığını belirten AK Parti yetkilileri, 2027 yılına yaklaşıldığında Meclis kararı veya Cumhurbaşkanı kararı ile seçimlerin yenilenmesi durumunun değerlendirilebileceğini söyledi. Ancak şu anda yapılan tüm tartışmaların boş olduğunu ifade ettiler.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder