adscode
adscode
adscode

Aksakal'dan Çarpıcı Açıklamalar

Aksakal'ın son basın toplantısında yaptığı önemli açıklamaları içeren haber metni

Aksakal'dan Çarpıcı Açıklamalar

Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Otel'de yaşanan acı olayı hatırlatarak, "Onların acıları yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Fakat asıl yüreğimizdeki en derin yara da bugün yananlarla yakanların kucak kucağa olmalarıdır ki bu yaranın ilacı henüz icat edilmemiştir. " dedi.

Aksakal, 5 Temmuz 1995'te Başbağlar'da yaşanan terör saldırısını da hatırlatarak, "Aynı eller hem Sivas'ta 37 insanımızı hem de Başbağlar'da 33 yurttaşımızın katledilmesini planlamıştır. " şeklinde konuştu.

Suriye ve Kayseri'de yaşanan olayları emperyalist planlar bağlamında değerlendiren Aksakal, "Dün bizi stratejik derinlik safsatasıyla Suriye'de bataklığa sürükleyenler bugün milyonlarca sığınmacının yarattığı sorunları bir kenarda oturmuş çekirdek çitleyerek izlemektedirler. " şeklinde görüş belirtti.

Aksakal, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in borsa kazançlarına ilişkin açıklamalarını eleştirerek, küçük yatırımcıların zarar gördüğünü vurguladı.

Emekli maaşlarına yapılan artışlara kademeli refah payı eklenmesi önerisinde bulunan Aksakal, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirtti.

Son olarak, A Milli Futbol Takımı'nı tebrik eden Aksakal, UEFA'nın Merih Demiral hakkında açtığı soruşturmaya tepki göstererek, "UEFA'nın ırkçılık yaklaşımı insanlık suçudur. " ifadelerini kullandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder