adscode
adscode
adscode

Algida, Boykot Çabalarına Yeni Bir Algı Oyunuyla Yanıt Verdi

Algida'nın, soykırımcı İsrail'e destek verdiği iddialarına karşı geliştirdiği yeni strateji ortaya çıktı. İşte detaylar...

Algida, Boykot Çabalarına Yeni Bir Algı Oyunuyla Yanıt Verdi

Algida, soykırımcı İsrail'e destek verdiği iddialarıyla gündemdeki yerini korurken, boykot çağrılarına karşı yeni bir strateji geliştirdiği ortaya çıktı. Londra merkezli Unilever firmasının bir parçası olan Algida, boykot çağrılarına karşı kendisini pazarlamak için yeni bir algı oyununa başvurdu. Algida'nın marketlerde yer alan dolap ve dondurma paketlerinde artık logo yerine sadece ürün isimlerinin bulunduğu gözlemlendi.

Algida logosunun gizlenmesi ve sadece "Meşhur dövme dondurma", "Maraş dövme dondurma", "Sade kol dondurma" gibi ibarelerin kullanılması dikkat çekti. Ancak, derin dondurucunun sol üst köşesinde küçük bir şekilde "Bu derin dondurucu UNILEVER malıdır" yazısı ve Algida logosunun bulunduğu fark edildi. Unilever'in İsrail'in önemli iş ortağı olan Strauss Group üzerinden işgalci birimlere ürün ve hizmet tedarik ettiği biliniyor. Bu nedenle Algida, İsrail'deki soykırım saldırılarına destek verdiği iddialarıyla boykot edilen markalar arasında yer alıyor.

Boykot çağrılarına karşı daha önce de sahte yönlendirmelerle tepki gösteren Algida, internette "yerli dondurma markaları" aramalarında üst sıralarda çıkmış ve "Türk Markası Dondurma" adı altında kendisini tanıtmıştı.

Ancak bu taktikler, kamuoyunda tepki çekmiş ve markanın itibarına zarar vermişti.Algida'nın boykot çabalarına karşı geliştirdiği yeni strateji ise tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

Öte yandan, Rekabet Kurumu'nun aldığı kararla Algida'nın bakkallardaki tekelciliğine son verildiği ve başka üreticilerin ürünlerine de yer verilmesine karar verildiği hatırlatılıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder