adscode
adscode
adscode

Ali Babacan Sadullah Ergin üzerinden CHP yıpratılıyor

CHPden milletvekili adayı olan Sadullah Ergine yönelik gelen tepkiler sürüyor DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuya değinerek Asıl hedef Sadullah Ergin değil Cumhuriyet Halk Partisi dedi

Ali Babacan Sadullah Ergin üzerinden CHP yıpratılıyor

CHP içerisindeki Sadullah Ergin gerginliği devam ediyor.

DEVA Partisi kontenjanından CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilen Ergin, Balyoz ve Ergenekon kumpası davaları döneminde Adalet Bakanı olarak görev yapmıştı.

CHP içerisinden tepkiler yükselmesine rağmen Ergin, adaylıktan çekilmeyeceğini belirtmişti.


Babacan, CHP’nin milletvekili aday listesinde Ankara 1. Bölge'den aday gösterilen Ergin'e ilişkin tepkilere cevap verdi.

Babacan şöyle konuştu:

"Şimdi aslında büyük resme baktığımızda bir haftadır devam eden tartıştığımızda asıl hedef Sadullah Ergin değil, Cumhuriyet Halk Partisi. Burada araç Sadullah Ergin. Bu konuşulanlar 10-15 yıl öncenin konuları. Sadullah Ergin 4 denetime tabii olmuş ve tertemiz çıkmış."

Ali Babacan: Sadullah Ergin üzerinden CHP yıpratılıyor
"CHP yıpratılmaya çalışılıyor"
Açıklamalarının devamında Babacan şunları dedi:

"Bizim Sadullah Ergin üzerinden yıpratılacağımız aklımızdan bile geçmedi. Çünkü Sadullah Bey, bütün partilerle ilişkilerimizi yöneten kişi. Diğer siyasi partilerin de çok iyi tanıdığı bir isim. Bu görüşmelerde Sadullah Beyle alakalı hiçbir dönüş gelmedi bize. Partiler bizimle bir isim pazarlığı da yapmadılar. Çünkü bizim sistemimizde böyle bir şey de yok. Yaratılan bu algıyı hiç doğru bulmuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi yıpratılmaya çalışılıyor."

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin