adscode
adscode
adscode

Alman Başbakan Scholz İsrail ve ABD ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Almanya Başbakanı Scholz, İsrail, ABD ve seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Alman Başbakan Scholz İsrail ve ABD ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Almanya Başbakanı Scholz, yaz tatili öncesi Berlin'de iç ve dış gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Scholz, "İsrail'e silah tedarik ettik ve bunu durdurma kararı almadık. Fakat tabii ki her seferinde duruma göre karar veriyoruz. " şeklinde konuştu.

İsrail'in Almanya'dan silah almaya devam etmeyi bekleyip bekleyemeyeceği sorusuna ise Scholz, "İnsanların bizden isteyeceği her şeye her zaman sahip olmuyoruz. Silah tedarik etmemeye karar vermedik. Bu yüzden yaptık (tedarik sağladık) ve yapacağız (tedarik sağlayacağız). " yanıtını verdi.

Ayrıca, Almanya'nın Batı Şeria'da üretilen malların ticaretinden kaçınması yönündeki talebe de cevap veren Scholz, "Benim liderliğimdeki bir hükümet, İsrail'den gelen mal, hizmet ve malların boykot edilmesini desteklemeyecektir. Doğrusunu söylemek gerekirse bu tür talepleri iğrenç buluyorum. " ifadelerini kullandı.

Scholz, Almanya'nın uluslararası hukuk kriterlerine uyması gerektiğini vurgulayarak, Batı Şeria'daki yerleşimci şiddetini kabul etmediklerini ve barış içinde bir arada yaşama perspektifinin olması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, gelecek yıl yapılacak genel seçimde tekrar başbakan adayı olacağını ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in seçimleri kazanabileceğini düşündüğünü belirtti. Son olarak, ülkedeki kalifiye işgücü sıkıntısına da değinen Scholz, Almanya'nın çalışkan ve yapıcı insanlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder