adscode
adscode
adscode

Alman Dışişleri Bakanı Budapeşte Ziyaretini İptal Etti

Almanya Dışişleri Bakanı, Macaristan ziyaretini iptal etti ve Budapeşte'ye gitmeyecek.

Alman Dışişleri Bakanı Budapeşte Ziyaretini İptal Etti

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un 8 Temmuz'da Budapeşte ziyaretini gerçekleştirmeyeceğini açıkladı. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile yapılacak görüşmenin Macar tarafı tarafından iptal edildiği belirtildi.

Alman Dışişleri Bakanlığı, görüşmenin iptal edilmesinden üzüntü duyduklarını dile getirerek, "İki dışişleri bakanı arasında yapılacak ciddi ve dürüst bir görüşme, Başbakan Orban'ın sürpriz ve koordinasyonsuz Moskova ziyareti bakımından çok önemli olurdu. " ifadesini kullandı. Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Moskova ziyareti AB'yi kızdırmış ve eleştirilere neden olmuştu.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Orban'ın Rusya ziyaretini sert bir dille eleştirmişlerdi. Orban ise AB bürokrasisini suçlayarak, siyasi yaklaşımın önemli olduğunu vurgulamıştı. AB Komisyonu Başsözcüsü Eric Mamer, Orban'ın Moskova ziyaretiyle ilgili AB'yi bilgilendirmediğini belirtti.

Orban, AB Dönem Başkanlığı kapsamında önce Ukrayna'ya ardından da Rusya'ya ziyaret gerçekleştirmişti. AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar sebebiyle Orban'ın ziyareti tepki çekmişti..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder