adscode
adscode
adscode

Alman Hipp Türkiye Pazarında Liderliğe Oynuyor

Alman bebek maması üreticisi Hipp, Türkiye pazarında lider olma hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

Alman Hipp Türkiye Pazarında Liderliğe Oynuyor

Alman Hipp, dünyanın en büyük bebek maması üreticilerinden biri olarak Türkiye pazarında ikinci konumda yer alıyor. 2008 yılında Türkiye'de faaliyetlerine başlayan şirket, 2030'a kadar pazar lideri olmayı hedefliyor.

Hipp CEO'su Stefan Hipp, Türkiye'nin kendileri için stratejik bir ülke olduğunu vurgulayarak, Türkiye'yi bir üs olarak konumlandırarak Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'ya ulaşmayı planladıklarını belirtti.

Türkiye'nin organik tarım altyapısının güçlü olduğunu söyleyen Hipp, Türkiye'deki tesislerinde organik üretime başladıklarını ancak sürdüremediklerini ifade etti. Ancak atıştırmalık ürünler konusunda başarılı olduklarını dile getirdi. Hipp Ülke Müdürü Mustafa Karık, dünyanın en büyük organik hammadde işleyicisi olduklarını ve Türkiye'de 700-800 tedarikçileri bulunduğunu söyledi. Türkiye bebek maması pazarında ikinci sırada yer aldıklarını belirten Karık, 2030'a kadar pazar lideri olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Şu anda Türkiye'de fabrika yatırımı gibi bir düşüncelerinin olmadığını ancak uygun şartlar sağlandığında bu konuyu tekrar gündeme alacaklarını belirten Hipp, biberon dedikleri bebek maması işinin tamamını Almanya'da ürettiklerini sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder