Almanya Başbakanı Ukraynalı Mültecilere Yardım Çağrısında Bulundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, AB liderler zirvesi öncesinde Ukraynalı mültecilere destek çağrısında bulundu.

Almanya Başbakanı Ukraynalı Mültecilere Yardım Çağrısında Bulundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Scholz, AB ülkelerinin milyonlarca Ukraynalı mülteciye kucak açtığını belirterek, en fazla mülteciyi Almanya, Polonya, Çekya ve diğer birkaç ülkenin kabul ettiğini vurguladı.

Scholz, diğer ülkelerin mültecileri kabul etmelerine daha az katkıda bulunmaları durumunda AB'nin, çok fazla mülteci kabul eden ülkelere özel mali destek sağlama kararı alabileceğini ifade etti.

Ayrıca zirvede Avrupa Birliği'nin üst yönetiminin kararlaştırılacağını belirten Scholz, bu konunun titizlikle ele alınacağını ve taraflar arasında mutabakat sağlandığını açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı için Ursula von der Leyen'in, AB Konseyi Başkanlığı için Antonio Costa'nın ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği için Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın önerilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.