adscode
adscode
adscode

Almanya'da Yapay Zeka Projeleri Hızla Artıyor

Almanya hükümeti, bakanlıklar ve kamu kurumlarında yapay zeka projelerinin sayısının hızla arttığını açıkladı. Yapay zeka uygulamaları farklı alanlarda kullanılıyor.

Almanya'da Yapay Zeka Projeleri Hızla Artıyor

Almanya'da Sol Parti'nin soru önergesine yanıt veren hükümet, son bir yılda yapay zeka projelerinin sayısının 2 kat arttığını duyurdu. Bakanlıklar arasında yapay zeka uygulamalarının en fazla olduğu bakanlık ise Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı olarak belirtildi.

Yapay zeka, metin analizi, çeviri yazılımları ve diğer yaygın uygulamalar için kullanılırken, İçişleri Bakanlığı ise parmak izi, yüz tanıma ve kötü amaçlı yazılımları belirleme gibi alanlarda yapay zeka teknolojisini tercih ediyor.

Tarım Bakanlığı orman yangınlarını tespit etmek ve mücadele etmek için yapay zekayı kullanırken, Ulaştırma ve Dijital İşler Bakanlığı hava durumu tahminleri için bu teknolojiyi tercih ediyor. Savunma Bakanlığı'nın ise yapay zeka sistemlerini kullanıp kullanmadığına dair bilgi verilmedi. Hükümet, ülkedeki istihbarat kurumlarının yapay zeka kullanımına ilişkin bilgileri de gizli tutma kararı aldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder