Almanya İçişleri Bakanı Merih Demiral'ın Bozkurt İşareti Yapmasını Kınadı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapmasını kınayarak UEFA'nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini beklediğini belirtti.

Almanya İçişleri Bakanı Merih Demiral'ın Bozkurt İşareti Yapmasını Kınadı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ve Avusturya A Milli Erkek Futbol Takımları arasında oynanan Euro 2024 maçında Merih Demiral'ın maç sevinci sırasında bozkurt işareti yapması hakkında açıklama yaptı.

Faeser, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, "Türk aşırı sağcıların sembollerinin stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak tamamıyla kabul edilemez. UEFA'nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz. " dedi.

Ayrıca Faeser, Federal Anayasa Koruma Teşkilatı'nın bilgilendirme yazısıyla birlikte paylaşım yaparak, güvenlik yetkililerinin Almanya'daki Türk aşırı sağcıları yakından izlediğini belirtti.