Almanya-Polonya yüksek istişare toplantısında ortak savunma planı açıklandı

Almanya ve Polonya arasında düzenlenen yüksek istişare toplantısında ortak savunma planı açıklandı. İki ülke, Ukrayna ile savaşan Rusya tehdidine karşı birlikte hareket etme kararı aldı.

Almanya-Polonya yüksek istişare toplantısında ortak savunma planı açıklandı

Almanya ve Polonya hükümetleri arasındaki yüksek istişare toplantısı Varşova'da gerçekleştirildi.

Altı yıl aradan sonra düzenlenen toplantının ardından iki ülkenin ekonomi, savunma ve silahlanma politikaları konusunda daha yakın çalışmaya yönelik ortak bir eylem planı açıklandı. 40 sayfalık planın büyük bir bölümü savunmayla ilgiliydi ve Rusya'nın Avrupa'da barışa yönelik en büyük tehdit olduğu belirtildi.

NATO'nun doğu kanadındaki batı savunma ittifakının gücünün arttırılması öngörülen planda, savunma kabiliyetlerinin birlikte çalışabilirliğinin güçlendirilmesi ve savunma sanayisine yatırım yapılması planlandı. Tank ve mühimmat girişimi yoluyla askeri işbirliğinin güçlendirileceği belirtildi. Ayrıca, Polonya ve Almanya'nın NATO'da daha güçlü ve etkili bir Avrupa ayağı oluşturma çabalarını koordine etmek istedikleri vurgulandı.