adscode
adscode
adscode

Altın FED kararı öncesi rekor seviyelere yükseldi

Ekonomi - FED'in, uzun zamandır beklenen faiz indirimi kararı öncesi altın rekora koşuyor. FED'in 25 ya da 50 baz puan indirim yapacağını öngörürken kritik toplantı öncesi altın tırmanışa geçti. Gram altın 2.821 TL seviyesine kadar yük

Altın FED kararı öncesi rekor seviyelere yükseldi

ABD Merkez Bankası'nın (FED) iş gücü piyasasındaki yavaşlamayı durdurmak için faiz indirimine gitmesi beklenirken, TSİ saat 21:00'de gerçekleşecek kritik toplantı öncesi altın yeniden yükselme eğilimine girdi.

ALTINDA FED ETKİSİ

Pazartesi günü rekor seviyeye gerileyen altın, FED'in faiz indirimi bekletisinin ardından haftanın üçüncü işlem gününde ons başına 2.575 dolardan işlem görürken, gram altın ise 2.821 TL seviyesine kadar yükseldi.

FAİZDE YÜZDE 50 İNDİRİM BEKLENTİSİ

Öte yandan ABD'de enflasyon verilerinin gerilemesine rağmen işsizlik oranının artması nedeniyle ekonomistler FED'in faiz oranını 25 veya 50 baz puan düşüreceğini öngörüyor.

JPMORGAN CEO'SU: 25 VEYA 50 BAZ PUAN DÜNYAYI SARSMAZ

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, FED'in faiz oranlarını 25 ya da 50 baz puan düşürmesinin "dünyayı sarsacak bir hamle olmayacağını" söyledi.

FED’İN STRATEJİK HAMLESİ

FED yetkilileri ise faiz indirimi konusunda bölünmüş durumda. 2022'de yüksek enflasyonla mücadele etmek için 50 ve 75 baz puanlık faiz artırımlarına giden FED, daha temkinli adımlar atma eğiliminde. Ancak, Dallas FED eski başkanı Robert Kaplan, faiz oranlarının olması gerekenin bir puan üzerinde olduğunu belirterek, "Temiz bir sayfa ile başlasaydım, oranların yüzde 4,5 civarında olması gerektiğini söylerdim" dedi.

Goldman Sachs Group Inc. analistleri yayımladıkları bir notta, Fed'in sadece 25 baz puanlık bir indirim yapması durumunda kıymetli metalin kısa vadede küçük bir gerileme yaşayacağını ancak yine de önümüzdeki yılın başlarında ons başına 2.700 dolara yükselmesinin muhtemel olduğunu açıkladı.

Değerli metal bu yıl yaklaşık yüzde 20 yükseliş gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer aldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder