adscode
adscode
adscode

Altın Fiyatları Jeopolitik Riskler ve Fed Faiz Kararıyla Dalgalanıyor

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı, jeopolitik riskler ve Orta Doğu’daki gelişmeler altın fiyatlarını etkiliyor. Gram altın son 5 günlük süreçte yükselişte.

Altın Fiyatları Jeopolitik Riskler ve Fed Faiz Kararıyla Dalgalanıyor

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını açıklaması, ABD ekonomisine ilişkin gelen ekonomik veriler ve Orta Doğu’da savaş riskini artıran gelişmeler piyasaları etkilemeye devam ediyor. Son olarak Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesiyle bölgede jeopolitik riskler tırmanmıştı. Bu hafta altın fiyatlarında sert hareketler dikkat çekti. Gram altın son 5 iş gününde yüzde 3,50 yükseliş sergilerken, ons altın 2. 453 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise güne 2 bin 621 TL’den başladı.

Finansal Danışman Mustafa Aşkın, Orta Doğu’daki gelişmelerin altın fiyatlarını etkilediğini belirtirken, ABD ekonomisi ve faiz kararı gibi faktörlerin de fiyatları etkilediğini vurguladı. Özellikle jeopolitik risklerin devam etmesi durumunda ons altın fiyatının yıl sonuna doğru 2600-2650 dolar seviyesine çıkabileceğini söyledi. Doların da volatil bir süreç yaşadığı belirtilirken, ABD'deki resesyon endişelerinin döviz kurlarını etkilediği görüldü. Dolar/TL ve Euro/TL kurunda artışlar yaşanırken, piyasaların gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder