adscode
adscode
adscode

Altın için saatler kaldı! Gram altın için rakam vererek açıkladı!

Ekonomi - Altının bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisi ile hareketleneceğini söyleyen Ekonomist Mustafa Aşkın, altının merkez bankalarının faiz indirimine gitmesi ile altının güçleneceğini belirtti. Aşkın altında yıl sonu tahm

Altın için saatler kaldı! Gram altın için rakam vererek açıkladı!

Haber7

Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat aday Kamala Harris ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, 5 Kasım'daki seçim öncesi ilk televizyon tartışmasında kozlarını paylaştı.

Programın başında ağırlıklı olarak Amerikan ekonomisini konuşan iki isim, kendi dönemlerinde ekonomiyi toparladıklarını ancak diğer yönetimin ülke ekonomisini bozduğunu savundu.

ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesinde FED'in gelecek hafta yapması beklenen faiz indiriminin büyüklüğüne yönelik belirsizlik, küresel piyasalarda negatif seyir izlenmesine yol açtı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yarın faiz kararını açıklayacak. Beklentiler, ECB’nin yeniden faiz indirimine gideceği yönünde.

Geçtiğimiz haftalarda birçok dalgalanma yaşayan ve yatırımcıların ilgisini çeken altın fiyatları, dün başladığı yükselişi bugün de devam ettiriyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,15 düşüşle 9.610,01 puandan başladı.

Piyasalarda gündemi Ekonomist Mustafa Aşkın, Haber7’ye değerlendirdi.