adscode
adscode
adscode

Altın Kemerin Ebedi Sahibi Aranıyor

Kırkpınar'ın altın kemerini ebedi sahibi olmak için mücadele veren başpehlivanlar arasında heyecan devam ediyor.

Altın Kemerin Ebedi Sahibi Aranıyor

Altın kemerin ebedi sahibi olmak için yarışan başpehlivanlar arasında heyecan devam ediyor.

Geçmiş yıllarda altın kemeri sürekli sahibi olan efsane başpehlivanlar arasında yer alan Ahmet Taşçı'nın 1997'de kazandığı altın kemeri, şu ana kadar hiçbir başpehlivan sürekli sahibi olamadı. Geçen yılın şampiyonu Yusuf Can Zeybek, altın kemere en yakın aday olarak gösteriliyor. Ancak Zeybek'in bu yıl ve gelecek yıl da Kırkpınar başpehlivanı olması gerekiyor ki altın kemerin ebedi sahibi olabilsin. Altın kemer uygulaması 1960 yılında Edirne Belediyesi tarafından başlatıldı. 22 ayar 480 gram altından yapılan kemer, başpehlivan olana bir yıllığına geçici olarak veriliyor. Üç yıl üst üste Kırkpınar'da şampiyon olan başpehlivan ise altın kemerin ebedi sahibi oluyor. Daha önce altın kemerin ebedi sahibi olmak için yarışan pehlivanlar arasında Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil ve Ali Gürbüz de bulunuyor. Ancak her biri farklı sebeplerle altın kemeri sürekli sahibi olamadı. Bu yıl Kırkpınar'da güreşecek başpehlivanlarda altın kemere ulaşmaya en yakın aday olarak geçen yılın şampiyonu Yusuf Can Zeybek öne çıkıyor. Ancak kemerin ebedi sahibi olabilmek için Zeybek'in iki yıl art arda şampiyon olması gerekiyor.

Güreş camiasında "Ahmet Taşçı'nın ahı" olarak bilinen ve altın kemeri 1997'de ebedi sahibi olan Ahmet Taşçı'nın ardından kimse altın kemeri sürekli sahibi olarak takamadı. Kemer her yıl organizasyon sonrasında Edirne Belediyesi kasasına geri döndü.

Kırkpınar'ın bu yılki şampiyonunun altın kemerin ebedi sahibi olup olmayacağı merakla beklenirken, güreş tutkunları heyecanla mücadeleleri takip etmeye devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder