adscode
adscode
adscode

Altın ve Borsa İstanbul Haftaya Yükselişle Başladı

Altın ve Borsa İstanbul haftaya yükselişle başladı. Enflasyon verileri ve Fed'in faiz indirimi beklentileri piyasaları etkiliyor.

Altın ve Borsa İstanbul Haftaya Yükselişle Başladı

Altın fiyatları ve Borsa İstanbul haftaya yükselişle başladı. ABD'de enflasyon verileri ve Fed'in faiz indirimi beklentileri piyasaları yakından takip ediyor. Altın fiyatları, Fed'in eylülde faiz indirimi yapacağı beklentileri ve yatırımcıların kâr realizasyonları nedeniyle geriledi. Çin Merkez Bankası'nın haziran ayında üst üste ikinci ay rezervlerine altın eklememesi de düşüşte etkili oldu. Bu hafta açıklanacak enflasyon verileri ve Fed yetkililerinin açıklamaları yakından izlenecek. Borsa İstanbul ise haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 50,11 puan ve yüzde 0,46 artarak 10. 901,90 puana çıktı. Endeks, enflasyonun yavaşladığını ortaya koyan verilerin ardından geçen hafta 10. 940 puanın üzerini test ettikten sonra 10. 850 puanın üstünde dengelendi.

Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, piyasalarda gündemi değerlendirirken, enflasyon verileri ve Fed'in faiz indirimi beklentileri üzerinde durdu. Altın fiyatlarının enflasyon verileri ve Fed'in faiz politikalarına bağlı olarak hareket edeceğini belirtti. Borsa İstanbul'da ise endeksin 10. 846 destek seviyesi ile 11 bin puan seviyelerini yeniden test edebileceğini ifade etti. Hafta boyunca enflasyon verileri ve Fed'in açıklamaları yakından takip edilecek, altın ve Borsa İstanbul'da olası hareketler dikkatle izlenecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder