adscode
adscode
adscode

Altın ve Dolar Fiyatlarındaki Değişimler Küresel Piyasaları Etkiliyor

Küresel piyasalarda merkez bankalarının hamleleri ve enflasyon verileriyle şekillenen altın ve dolar fiyatları yakından takip ediliyor.

Altın ve Dolar Fiyatlarındaki Değişimler Küresel Piyasaları Etkiliyor

Altın ve dolar fiyatları, küresel piyasalarda devam eden merkez bankalarının hamleleri ve enflasyon verilerine bağlı olarak değişim gösteriyor. AB ve ABD'de faiz indirimi beklentileri artarken, Fed yetkilileri verilerin devamlılığının önemine vurgu yapıyor. Ons altın, güne 2391 dolardan başladı ve şu sıralar 2381 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise gün içinde en düşük 2495 lira, en yüksek 2512 lira seviyelerini gördü ve şu an 2504 liradan alıcı buluyor. Dolar kuru ise yeni haftaya 32,65 TL'den başlarken, Euro 35,38 TL'den işlem görüyor.

Önümüzdeki günlerde ABD'de açıklanacak enflasyon rakamları ve Türkiye'de açıklanacak sanayi üretimi, işsizlik ve cari açık verileri piyasaların yönünü belirleyecek.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, enflasyonla ilgili tek veriye bakmanın sağlıklı olmadığını belirtirken, enflasyonun düşürülmesi konusunda kararlı olduklarını vurguladı. ABD'de ise enflasyonun yıllık yüzde 3,1'e gerilemesi bekleniyor.

Küresel piyasalarda yaşanan bu gelişmeler, altın ve dolar fiyatlarının seyrini belirlerken, yatırımcılar açısından da önemli bir referans noktası olmaya devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder