adscode
adscode
adscode

Amasya’da Çocukların Park İstekleri Gerçek Oldu

Çocukların istekleri üzerine Yeşilöz Köyü’ne yapılan park hızla tamamlandı.

Amasya’da Çocukların Park İstekleri Gerçek Oldu

Her yaz tatilinde aileleri ile birlikte Amasya’nın Yeşilöz Köyüne gelen bir grup çocuk, köyde güvenle oynayabilecekleri bir park yapılması için ellerindeki pankartlar ile “Park isteriz” sloganı atarak, yürüyüş düzenledi.

Bu sevimli yürüyüşü köy sakini Satılmış Beydeş’in sosyal medyada paylaşmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Bakan Kurum’un talimatıyla köyde alan belirlendi, zemin hazırlandı ve oyun grupları tek tek monte edildi. Küçük çocuklar parkın yapım aşamasında her gün alana gelerek çalışmaları izledi ve 5 gün içinde “Yeşilöz Köyü Çocuk Oyun Alanı” kuruldu. Yürüyüşe katılan Rüya Evis, Bakan Kurum’a teşekkür ederek, “Gözlerinizdeki ışıltı hiç sönmesin. Yüzünüzden mutluluk eksik olmasın. Siz yeter ki isteyin, biz yaparız. ” mesajını paylaştı.

Parkın kurulumunu yapan İller Bankası Samsun Bölge Müdürü Afşin Çakır, “Çocuklarımız bir an önce oyun alanına kavuşsun diye çok hızlı bir çalışma yürüttük. ” dedi. Babaanne Nevin Evis, torunu Rüya’nın heyecanını paylaşarak, “Park çok güzel, bizim için de çok iyi oldu. Etrafı tellerle çevrili ve güvenli. Gözümüz arkada kalmayacak. Burada güvenli şekilde oynayacaklar. ” diye konuştu.

Köyün gençlerinden Busenur Şadan ise parkın hızla tamamlanmasının şaşırtıcı olduğunu belirterek, “Devletimizin varlığını yanımızda sonuna kadar hissettik. ” şeklinde ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin