adscode
adscode
adscode

Amerikalılara Ait Sahte Hesaplarla Ukrayna'daki Savaşla İlgili Rus Propagandası Yayıldı

Adalet Bakanlığı, Amerikalılara ait gibi görünen sahte hesapların, Ukrayna'daki savaşla ilgili Rus propaganda içerikleri paylaştığını açıkladı.

Amerikalılara Ait Sahte Hesaplarla Ukrayna'daki Savaşla İlgili Rus Propagandası Yayıldı

Adalet Bakanlığı, Amerikalılara ait gibi görünen sahte hesapların, Ukrayna'daki savaşla ilgili Rus propaganda içerikleri paylaştığını açıkladı. Salı günü mührü açılan bir yeminli ifadede, 986 sosyal medya hesabının ve iki alan adının ele geçirildiği belirtildi.

Kanada Siber Güvenlik Merkezi ve Hollanda polisinin yürüttüğü soruşturma sonucunda, sosyal medya botu çiftliğinin kurulmasına öncülük edenin Rusya devlet kanalı RT'nin haber istasyonundan bir genel yayın yönetmeni yardımcısı olduğu tespit edildi. Adalet Bakanlığı, bu bot çiftliğinin geniş ölçekte bilgi yaymak ve Rus devleti kanalının erişimini artırmak için kullanıldığını iddia etti.

Bot çiftliğinin arkasında olduğu öne sürülen RT genel yayın yönetmeni yardımcısı, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin kurduğu bir özel istihbarat teşkilatında yer alıyor.

FBI direktörü Christopher Wray, Rusya'nın yapay zeka destekli bu bot çiftliğini kullanarak Ukrayna'daki ortaklarını zayıflatmayı ve jeopolitik söylemleri kendi lehine çevirmeyi amaçladığını belirtti. Sahte sosyal medya hesapları biyografik bilgilerle oluşturulmuş ve yapay zeka yazılımı, bu hesaplar için kolayca "personalar" yaratmış.

Adalet Bakanlığı, bugünkü eylemlerin, Rus sponsorluğundaki bu yapay zeka destekli sosyal medya botu çiftliğinin sekteye uğramasında bir ilki temsil ettiğini vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder