adscode
adscode
adscode

Analı Kızlı Tarifi: Pratik ve Lezzetli Bir Tarif

Analı kızlı tarifi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hem çorbayla hem de ana yemek olarak tercih edilebilecek harika bir tarif. İşte analı kızlı tarifinin yapılışı ve püf noktaları...

Analı Kızlı Tarifi: Pratik ve Lezzetli Bir Tarif

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan analı kızlı tarifi, çorba veya ana yemek olarak sofralarda tercih edilebilecek muhteşem bir lezzet sunuyor.

İşte analı kızlı tarifinin detayları:MALZEMELER:- 2 su bardağı bulgur- 1 su bardağı irmik- Yarım su bardağı un- 1 tane yumurta- 1 yemek kaşığı domates salçası- Karabiber- Tuz- İç harcı için: 300 gr orta yağlı kıyma, 3 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz- Çorbası için: 1 su bardağı haşlanmış nohut, 300 gr kuş başı et, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 limonun suyuYAPILIŞI:1. Bulgur ve irmiği karıştırıp sıcak su ekleyerek şişmelerini bekleyin. 2. İç harcı için kıymayı kavurun, soğan ve baharatları ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. 3. Bulgur karışımına diğer malzemeleri ekleyerek hamur yoğurun ve köfteler yapın. 4. Çorba için nohut ve eti haşlayın, tencerede soğanı kavurup salçaları ekleyin, nane ve limon suyunu ilave edin. 5. Köfteleri çorbaya ekleyip pişirin ve servis yapın. Afiyet olsun!.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder