adscode
adscode
adscode

Anaokulu Servisinde Unutulan Çocuğun Ölümüne İlişkin Hapis Cezası Kararı

Şizuoka Bölge Mahkemesi'nde, üç yaşındaki Kawamoto Çina'nın 2022 yılında anaokulu servisinde unutulması sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili dava sonuçlandı. Eski okul müdürü ve sorumlu öğretmen hapis cezasına çarptırıldı.

Anaokulu Servisinde Unutulan Çocuğun Ölümüne İlişkin Hapis Cezası Kararı

Şizuoka Bölge Mahkemesi'nde görülen davada, üç yaşındaki Kawamoto Çina'nın anaokulu servisinde unutulması sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili karar verildi. Eski okul müdürü Masuda Tatsuyoşi ve sorumlu öğretmen Nişihara Ako, 'mesleki ihmalkarlık' suçlamasıyla yargılandı ve hapis cezasına çarptırıldı.

İddianamede, olay günü okul servisini kullanan ve öğrencilerin hepsinin inip inmediğini kontrol etmeyerek 'ölümle sonuçlanan mesleki ihmalkarlıkla' suçlanan eski okul müdürü Masuda Tatsuyoşi hakkında 2,5 yıl hapis cezası istenmişti. Karar duruşmasında suçlamayı kabul eden Masuda, 16 ay hapis cezası aldı. Sorumlu öğretmen Nişihara Ako ise bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakim Kunii Koşi, Kawamoto'nun ölümüne ilişkin, "Geleceği henüz 3 yaşındayken çalınması acı verici ve akıl almaz bir durum" dedi.

Kunii, okulun çocukların hayatını riske atan bir güvenlik yönetimi sistemine sahip olduğunu belirtti ve sürücünün ihmali sonucu mağdurun ölümüne neden olduğunu vurguladı.

5 Eylül 2022'de yaşanan olayda, anaokulu servisini kullanan Masuda, tüm öğrencilerin indiğini kontrol etmeden minibüsü garaja park etmişti. Beş saat boyunca kapalı minibüste kalan Kawamoto, baygın halde bulunmuş ve elinde boş su şişesiyle görülmüştü. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder