adscode
adscode
adscode

Ankara, Iraklı Kürt Muhaliflerle Gerilimi Sürdürüyor

Ankara ve Iraklı Kürt muhalifler arasındaki gerilim devam ediyor. Shanaz İbrahim Ahmed'in yaptığı provokatif paylaşım sonrası tansiyon yükseldi.

Ankara, Iraklı Kürt Muhaliflerle Gerilimi Sürdürüyor

Ankara ile Iraklı Kürt muhalifler arasındaki gerilim devam ediyor. Shanaz İbrahim Ahmed, Ankara'yı hedef alarak yaptığı provokatif paylaşımlarla dikkat çekti.

Ahmed, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin yeni operasyonlarına karşı çıkarak 602 köyün tehdit altında olduğunu ve saldırılarda bir okul ile bir Süryani kilisesinin tahrip edildiğini iddia etti. Bu paylaşım, Türkiye'nin PKK'ya destek vermekle suçladığı KYB üyeleri arasında tepkilere yol açtı. Ankara ile KYB arasındaki gerilim, bir süredir devam ediyor.

KYB Başkanı Bafil Talabani'nin PKK'ya yönelik tutumu ve Türkiye'nin tepkisi arasındaki çatışma, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın uyarılarıyla daha da tırmanmış durumda.

Ankara, KYB'nin PKK'ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler alabileceğini açıkça belirtmişti.Irak first lady'si Hero Talabani'nin kız kardeşi olan Shanaz İbrahim Ahmed'in provokatif açıklamaları, Ankara ile Iraklı Kürt muhalifler arasındaki gerilimi daha da artırdı. Ankara'nın bu konudaki tutumu merakla beklenirken, taraflar arasındaki gerilimin nasıl sonuçlanacağı ise belirsizliğini koruyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder