adscode
adscode
adscode

Antalya Alanya Devlet Hastanesi Şikayetleri Gün Geçtikçe Artıyor

Hastanelerde doktorların ve sağlık görevlilerin darp edilmesi toplumda büyük tepki çekmişti

Antalya Alanya Devlet Hastanesi Şikayetleri Gün Geçtikçe Artıyor

Gecesini gündüzüne katan sağlık görevlilerinin bir de darp edilmesi ve kötü muamelelere maruz bırakılması vicdanları da yaralıyordu. Ancak şimdilerde durum tam tersine döndü. Sağlık görevlileri, ebeler ve hasta bakıcılar aynı korku ile endişeyi hastalara yaşatıyorlar. Hastanelerde ayakta hasta tedavisi kadar yataklı hasta tedavisi de yaygın. Yataklı hastaların bakımını üstlenmek ve tedavisine yardımcı olmak için ebeler ile hasta bakıcılar görevlendiriliyor. Bu kişiler mesleki etik çerçevesinde çalışıp işlerini yapmak zorundalar. Ancak Antalya Alanya Devlet hastanesinde görevli çalışanlar maalesef ki hastalara ciddi düzeyde kötü muamelelerde bulunuyor. İnsan onuruna yakışmayacak davranışlar yüzünden hastalar mağdur oluyor. Hastalık gibi zor ve bir o kadar da ağrılı bir süreçte sağlık görevlileri tarafından yapılan kötü muameleler hasta yakınlarının da sabrını zorluyor.

Antalya Alanya Devlet Hastanesi’nde hastalar ve hasta yakınları sorunları yetkililere duyurmaya çalışıyor. Bu kötü muameleleri yetkililere taşıyan hasta yakınlarına maalesef yardımcı olunmuyor. Hasta yakınları mağdur olan sevdiklerinin haklarını korumaya çalışıyor. Bunun için sürekli CİMER ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayetler yapılıyor. Araştıracaklarına dair söylemler olsa da şuana kadar bir sonuç alınamadı. Hastalar, zorba ve işkenceye varan boyutlarda davranışlar ile her an karşılaşıyorlar. Altları değişirken kötü laflar ve hakaret işitmek zorunda kalıyorlar. Hasta bakıcılar ve ebelerin işi zor olsa da çalışma şartları psikolojilerini bozsa da yapılan yanlışlar çok büyük. En kısa sürede bu tarz yaklaşımları olan görevlilerin meslekten atılması gerekiyor. Zarif ve nazik olmaları gerekirken yataklı hastalara yapılan muameleler vicdan yaralayıcıdır.

Hastane yönetimi en kısa sürede bu duruma el atmalıdır. Aksi halde doktorlar ve yönetim de dahil olmak üzere büyük soruşturma geçirecekleri kesin. Hasta yakınları haklarını aradığında güvenlik görevlileri, maalesef beyaz kod veriyor. Hastalara kötü davranan ebeler ve hasta bakıcılar hiçbir şekilde bunu neden yaptıklarını da söylemiyorlar.

Yatalak ve bakıma muhtaç hastaların ebelerin, hasta bakıcıların zulmüne uğraması ayrıca üzüntü vericidir. Ebeler, doğum yapmış ve strese girmemeleri gereken kadınları bile düşünmüyorlar. Mesleki etik kalmadığı gibi hastaların haklarını korumak için de şuana kadar kimse harekete geçmedi. Antalya Alanya Devlet Hastanesi şikayetleri gün geçtikçe artıyor. CİMER başvurularında inceleme süresi 1 ayı buluyor. Çözüm için en kısa sürede Antalya İl Sağlık Müdürlüğü devreye girmelidir. Şimdiye kadar denetleme için görevlendirme de yapılmamış. Hasta bakıcılara, ebelere herhangi bir yaptırım uygulanmamış. Ne yapacaklarını bilemeyen hasta yakınları duruma yetkililerin el atmasını bekliyor. Durup dururken beyaz kod veren kamu görevlileri ise hasta yakınlarının canını sıkıyor. Hasta ve hakkını arayamayacak düzeyde olanlar maalesef bu duruma çözüm bulmakta da zorlanıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin