adscode
adscode
adscode

Antalya Turizminde Rekor Artış

Antalya'ya gelen turist sayısında yaşanan artış ve beklenen rekor hakkında bilgi veren haber.

Antalya Turizminde Rekor Artış

Antalya, denizi, kumu, güneşi, sağlıklı ve güvenli turizmi, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir turizm cenneti olarak bilinir. Bu yılın 17 Temmuz tarihine kadar gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 7,5 milyonu geçti. En çok turist gönderen ülkeler arasında Rusya ilk sırayı alırken, Almanya ikinci, İngiltere üçüncü ve Polonya dördüncü sırada yer aldı.

Almanya'da 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında EURO 2024 nedeniyle bir duraklama yaşansa da, şampiyona sonrası Avrupa pazarında hareketlilik tekrar başladı. Yıl sonuna kadar 17 milyon turist hedefinin aşılması beklenirken, 18 milyon turist sayısının yeni bir rekora imza atacağı öngörülüyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, yaşanan hareketlilikten bahsederek, EURO 2024'ün etkisiyle yaşanan duraklama döneminin sona erdiğini ve doluluk oranlarının yüzde 90'ın üzerine çıktığını belirtti. Gurbetçilerin de tatil için Antalya'yı tercih ettiğini ve bu durumun turizme olumlu yansıdığını vurguladı.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı Başkanı Volkan Yorulmaz da Avrupa pazarının EURO 2024 nedeniyle biraz duraksadığını ancak temmuz ayında hareketlilik yaşandığını ifade etti. Eylül, ekim ve kasım aylarında ise Avrupa'dan büyük potansiyel beklediklerini söyledi. Antalya turizmindeki bu olumlu gelişmeler, sektör temsilcilerini umutlandırırken, gelecek aylarda da hareketliliğin devam etmesi bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder