adscode
adscode
adscode

Anzer Balı Fiyatları Arttı!

Anzer Yaylası'nda üretilen Anzer Balı'nın kilogram satış fiyatı bu yıl yükseldi. Hacettepe Üniversitesi'nin yeni uygulaması ve Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren haber metni.

Anzer Balı Fiyatları Arttı!

Anzer Yaylası'nda ünlü çiçek florasıyla bilinen Anzer Balı'nın kilogram satış fiyatı bu yıl yükseldi. Hacettepe Üniversitesi, Anzer'deki bal üretiminin yoğun olduğu bölgelerde yeni bir uygulama başlattı. 10 bölgede kendi kovanlarını mühürleyerek referans bal numuneleri almaya hazırlanıyorlar.

Bu numuneler, Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz tarafından belirtilen şekilde tahlil edilecek ve coğrafi işaretli Anzer Balı olarak satışa sunulacak.

Deniz, Anzer Yaylası'nda havaların iyi gitmesiyle verimli bir sezon olacağını düşündüklerini belirtirken, Anzer Balı'nın yeni dönemdeki fiyatlarının da arttığını açıkladı. Kilogramı 4 bin TL olan Anzer Balı, tüketicilere güvenle temin edilebilecek. Yapılan çalışmalarla Anzer Yaylası'ndaki flora ve çiçek kaybı üzerine araştırmalar da devam ediyor. Tüketicilere hakiki Anzer Balı'yı kooperatiflerden temin etmeleri konusunda yeniden duyuru yapıldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder