adscode
adscode
adscode

Aphrodisias Antik Kenti'nde Bulunan Kolosal Zeus Başı Hakkında Heyecan Verici Gelişmeler

Aphrodisias Antik Kenti'nde bulunan kolosal Zeus başının, Roma İmparatorluğu döneminin en iyi heykeltıraşlık örneklerinden biri olduğu belirtiliyor.

Aphrodisias Antik Kenti'nde Bulunan Kolosal Zeus Başı Hakkında Heyecan Verici Gelişmeler

Aphrodisias Antik Kenti'nde bulunan 'kolosal Zeus başı'nın, Roma İmparatorluğu döneminin en iyi heykeltıraşlık örneklerinden biri olduğu belirtildi. Aphrodisias Kazı Başkanı Prof. Dr. Roland R. R. Smith, antik kentte bulunan Zeus başı ve bölgedeki çalışmaları AA'ya anlattı.

Bu kazı sezonunda Aphrodisias Caddesi, Kybele Evi ve Aphrodisias Tapınağı gibi alanlarda çalıştıklarını söyleyen Smith, bu çalışmaların çok heyecan verici olduğunu kaydetti. Kentin Roma döneminin en iyi heykeltıraşlık merkezlerinden olduğunu vurgulayan Smith, bulunan bu mimari parçanın da bunun kanıtı olduğunu belirtti. Heykel üzerindeki boyaların halen durduğuna işaret eden Smith, saç ve sakal kısmında boya kalıntıları olduğunu ifade etti. Smith, bu heykelin yüksek kalitede ve detaylı bir portre örneği olduğunu belirterek, heyecanını aktardı.

Buluntunun sıra dışı ve özel olduğunu dile getiren Smith, buluntunun Roma İmparatorluğu döneminin en iyi heykeltıraşlık örneklerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin