adscode
adscode
adscode

Apple'ın Rekabet Soruşturması Sonuçlandı

AB Komisyonu, Apple'ın ödeme hizmeti Apple Pay'e yönelik rekabet soruşturmasını sonlandırdı

Apple'ın Rekabet Soruşturması Sonuçlandı

AB Komisyonu, Apple'ın ödeme hizmeti Apple Pay'e yönelik rekabet soruşturmasını sonlandırdı. Komisyon, Apple'ın sunduğu taahhütleri kabul ettiğini açıkladı. Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, Apple'ın mobil cüzdan alanındaki rekabet endişelerini giderdiğini belirtti.

Apple'ın iPhone'larla ödeme yapmak için gereken teknolojiye erişimi kısıtladığı yönündeki ön görüşü hatırlatan Vestager, Apple'ın taahhütlerinin bu endişeleri giderdiğini söyledi.

Apple'ın Avrupa'daki çalışma biçiminde yapılan değişikliklerin rakip ve müşteriler için olumlu olduğunu vurgulayan Vestager, Apple'ın taahhütlerini kabul ettiklerini ifade etti.

Artık rakiplerin mağazalarda iPhone ile mobil ödemeler için Apple Pay ile rekabet edebileceğini belirten Vestager, tüketicilerin daha geniş, güvenli ve yenilikçi mobil cüzdan seçeneklerine sahip olacağını söyledi. Apple Pay, iPhone kullanıcılarına mobil ödeme yapma imkanı sunuyor. AB Komisyonu, Apple'ın ödeme sisteminin rekabet kurallarına uyup uymadığına ilişkin soruşturmayı 2020 yılında başlatmıştı.

Apple, üçüncü taraf mobil cüzdan ve ödeme hizmetlerine erişim izni vermeyi taahhüt etmişti. Şirketlerin rekabet soruşturmalarını sonlandırmak için AB'ye çeşitli taahhütlerde bulunduğu biliniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder