Apple, Yapay Zeka Arenasında Yeni Hamleler Yapıyor

Apple'ın yapay zeka alanındaki yeni adımları ve iş birlikleri hakkında bilgi veren bir haber.

Apple, Yapay Zeka Arenasında Yeni Hamleler Yapıyor

Apple, WWDC 2024 etkinliğinde tanıtılan iOS 18'in yapay zeka özellikleri arasında, OpenAI ile geliştirilen "Apple Intelligence" ile dikkat çekti. Bu hamle, Apple'ın yapay zeka alanındaki niyetini gösteriyor. Bloomberg'in raporuna göre, Apple, Google'ın güçlü yapay zekası Gemini ile yeni bir iş birliği yapmaya hazırlanıyor. Böylece Apple kullanıcıları, üç farklı yapay zeka sistemine erişim sağlayabilecekler. Ayrıca, Apple'ın yapay zeka hizmetlerini gelir kaynağına dönüştürme planları da var. Bazı özelliklerin ücretli olabileceği belirtiliyor. Bu adımlar, Apple'ın yapay zeka yarışında öne çıkmak ve kullanıcılara geniş bir yapay zeka deneyimi sunmak istediğini gösteriyor. Önümüzdeki aylarda, Apple'ın yapay zeka ekosisteminin nasıl şekilleneceği ve hangi özelliklerin ücretli olacağı merakla bekleniyor.