adscode
adscode
adscode

Arap Birliği Hizbullah'ı Terör Örgütü Olarak Tanımlamıyor

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zeki'nin açıklamalarıyla ilgili haber.

Arap Birliği Hizbullah'ı Terör Örgütü Olarak Tanımlamıyor

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zeki, Arap Birliği'nin artık Lübnan'daki Hizbullah'ı terör örgütü olarak tanımlamadığını açıkladı.

Zeki, Beyrut ziyareti sonrasında yaptığı açıklamalarda, Arap Birliği'nin Hizbullah'ı terör örgütü olarak sınıflandırmadığını belirtti ve bu sayede Arap Birliği ile Hizbullah arasındaki iletişimin açıldığını söyledi.

Önceki kararlarda Hizbullah'ın terör örgütü olarak tanımlandığına dikkat çeken Zeki, artık Arap Birliği üyesi ülkelerin Hizbullah'a terör örgütü dememe konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Bu yeni kararla birlikte Arap Birliği'nin Hizbullah'ı terör örgütü olarak sınıflandırmadığını vurgulayan Zeki, bu durumun Arap Birliği ile Hizbullah arasındaki iletişimi güçlendireceğini belirtti.

Arap Birliği'nin daha önceki kararlarına göre Körfez İşbirliği Konseyi'nin aldığı karar sonrasında Hizbullah'ın terör örgütü olarak sınıflandırıldığını hatırlatan Zeki, bu kararın artık geçerli olmadığını söyledi.

Zeki, Beyrut ziyareti sırasında Hizbullah'a bağlı milletvekili Muhammed Raad ile yapılan görüşmenin, Arap Birliği ile Hizbullah arasındaki ilk temas olarak kayıtlara geçtiğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder