adscode
adscode
adscode

Ardahan'da Organik Bal Üretimi Yükselişte

Ardahan'ın zengin floraya sahip yaylalarında organik bal üretimi artıyor

Ardahan'da Organik Bal Üretimi Yükselişte

İlkbaharda zengin floraya sahip 2 bin rakımın üzerindeki yayla ve dağlara bırakılan kovanlarda organik üretim yapılan Ardahan çiçek balı, kent ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Meşakkatli bir uğraşın ardından üretilen ve kendine özgü aromasıyla bilinen balın ilk sağımı yapıldı.

Dünyanın en önemli 4 ırkı arasında yer alan Kafkas arısının binden fazla bitki nektarından topladığı "Ardahan çiçek balı" kalitesiyle de adından söz ettiriyor. Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillenen Ardahan balı, 700-1000 TL arasında alıcı buluyor.

"Ardahan'da Coğrafi İşaretli Organik Bal Projesi" kapsamında, Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, organik bal üretiminin başlayacağını açıkladı. 24 arıcının müracaat ettiği projede arıcılara kovanlar ve ekipmanlar sağlanacak. Evliyaoğlu, "2025 yılı itibariyle hem coğrafi işaretli organik bal üretimi yapılacak, hem de coğrafi işaretli bal üretimi yapılacak. Bu proje ile Ardahan arıcılığını bir adım daha ileriye taşıyoruz.

"Organik bal üretiminin diğer bal üretiminden farklı olduğunu belirten Evliyaoğlu, organik bal üretecek arıcıların hijyenik şartlara uymaları gerektiğini ve sürekli denetleneceklerini vurguladı. Uygun şartlara sahip olan arıcılar, organik şirketlerle çalışarak bu özel balı üretebilecekler. Ardahan'da organik bal üretimi yükselişte ve kent ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder