adscode
adscode
adscode

Arsa ve Tarla Yatırımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arsa ve tarla yatırımlarında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirici bir haber.

Arsa ve Tarla Yatırımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son dönemde Kovid-19 ve depremlerin etkisiyle arsa ve tarlalara olan talepte artış yaşanmaktadır. Ancak bu alanda yapılan satışlarda dolandırıcılık vakaları da artmıştır. Uzmanlar, yatırımcıların arsa ve tarla yatırımlarında dikkatli olmaları gerektiğini belirtmektedir.

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Başkanı İsmail Özcan, yatırımcıların satın alacakları arazi ve tarlaları dikkatlice incelemeleri gerektiğini, meslek mensuplarından ve resmi kurumlardan bilgi alarak doğrulamaları gerektiğini ifade etmektedir. Özellikle kırsal yörelerdeki tarlalara olan ilginin artmasıyla dolandırıcılık vakalarının da arttığı belirtilmektedir.

GAPAS Başkanı Özcan, yatırımcıların cazip fiyatlarla alınan arazilerde detaylı inceleme yapmaları ve tapu kayıt örneklerini talep etmeleri gerektiğini vurgulamaktadır. Arsa ve tarla yatırımlarında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da imar durumudur.

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, yapılaşmanın ne şekilde olabileceği, sit alanları, imara açık alanlar ve bölünemeyen tarlalar hakkında bilgi sahibi olunması gerektiğini belirtmektedir.

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan ise markalı arsa satışlarına dikkat çekerek, tüketicilerin ilgili belediyeden bilgi alarak ve emlakçılardan destek alarak yatırım yapmalarını önermektedir.

Son olarak, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, maket üzerinden yapılan arsa ve tarla satışlarına karşı uyarıda bulunarak yatırımcıların bu gibi taktiklere kanmaması gerektiğini ifade etmektedir. Yatırım yaparken dikkatli olunması ve gerekli araştırmaların yapılması, arsa ve tarla yatırımlarında mağduriyet yaşanmasını önleyebilir. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder