adscode
adscode
adscode

Artan Kanser Vakaları Endişe Veriyor

Koronavirüs pandemisinin ardından kanser vakalarında yaşanan artış tedirginlik yaratıyor. Uzmanlar, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Artan Kanser Vakaları Endişe Veriyor

Koronavirüs pandemisinin etkileri devam ederken, kanser vakalarında görülen artış endişe yaratıyor. Uzmanlar, kanserin adeta bir 'kanser pandemisi' olarak görüldüğünü belirtiyor. Globocan verilerine göre, sadece 2020 yılında dünya genelinde 20 milyon kişiye kanser teşhisi konuldu.

Medicana International İzmir Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Murat Keser, bu artışın devam etmesi halinde 2050 yılında bu rakamın 40 milyona ulaşabileceğini öngörüyor. Dr. Keser, kanser tedavisindeki gelişmelerin de umut verici olduğunu belirterek, önemli olanın erken teşhis olduğunu vurguluyor.

Erken teşhisin kanserin tedavi edilebilirliğini arttırdığını söyleyen Dr. Keser, farkındalığın artırılması ve düzenli taramaların yapılmasının önemine dikkat çekiyor. Son zamanlarda yapılan bir çalışmanın da umut verici olduğunu belirten Dr. Keser, 4. evre akciğer kanseri olan bir grup hastaya sadece ağızdan bir tablet kullanılarak uygulanan tedavinin olumlu sonuçlar verdiğini açıklıyor. Bu gelişmelerin diğer kanser türleri için de umut verici olduğunu belirten Dr. Keser, tedavi yöntemlerinin sürekli olarak yenilendiğini belirtiyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder