adscode
adscode
adscode

ARTI Endüstriyel Elektronik, Savunma ve Endüstriyel Elektronik Sistemleri için Özel Tasarımlar Üretiyor

ARTI Endüstriyel Elektronik, Teknopark Ankara'da faaliyet gösteren bir firma olup, savunma ve endüstriyel elektronik sistemleri için özel tasarımların seri üretimini gerçekleştiriyor. Şirket, millileştirme projelerine katkı sağlayarak ülken

ARTI Endüstriyel Elektronik, Savunma ve Endüstriyel Elektronik Sistemleri için Özel Tasarımlar Üretiyor

ARTI Endüstriyel Elektronik, Teknopark Ankara'da faaliyet gösteren ve savunma ile endüstriyel elektronik sistemleri için özel tasarımlar üreten bir firmadır. Üretim ve Teknik Servis Müdürü Aslı Büşra Demirbaş, şirketin AR-GE tabanlı olarak güç elektroniği çözümleri ürettiğini belirtmiştir. Şirket, güç dağıtım birimleri, batarya yönetim sistemleri, güç elektroniği gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. Demirbaş, 40'tan fazla personelle çalıştıklarını ve millileştirme projeleriyle ülkenin refahını artırmayı hedeflediklerini söylemiştir. Şirket, özellikle savunma sanayisinde çalışan alt yüklenicilerin bu bilince sahip olması gerektiğine inanmaktadır.

Ayrıca, Tasarım ve AR-GE Mühendisi Selim Enes Yolalan, firmanın millileştirme çalışmaları kapsamında ABD menşeli bir ürünün yerlileştirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirtmiştir. Geliştirdikleri çözümün ASELSAN'ın ENGEREK sisteminde kullanıldığını ve lazer güdümlü mühimmatların ateşlenmesinde görev aldığını ifade etmiştir. Yolalan, yerlileştirilen ürün sayesinde yüksek performans ve düşük maliyet avantajı elde ettiklerini belirtmiştir. Şirket, gelecekte bu ürünü farklı platformlara entegre etmeyi ve raf ürünü haline getirerek ülkeye daha fazla katma değer sağlamayı hedeflemektedir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder