adscode
adscode
adscode

ASELSAN, Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'na İlk Kez Katılıyor

ASELSAN, Türk savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden biri olarak Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'na katılım sağladı ve yüksek teknoloji ürünlerini sergiledi.

ASELSAN, Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'na İlk Kez Katılıyor

İngiltere'nin Farnborough kentinde düzenlenen, havacılık, savunma ve uzay sanayisinin dünyadaki en prestijli etkinliklerinden olan "Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı" kapılarını açtı.

Türk savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN da fuara ilk defa katılım sağlayarak askeri ve sivil alandaki hava platformu sistemlerini sergiliyor.

ASELSAN Genel Müdürü Akyol, şirketin yüksek teknoloji alanındaki hedefleri, uzay ve uydu çalışmaları ve geleceğe dönük vizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akyol, ASELSAN'ın Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden olduğunu vurgulayarak, özellikle elektronik sistemler konusunda çözüm sağlayan bir şirket olduklarını belirtti. Geçtiğimiz yıllarda kara ve denizde birçok ürünü başarıyla teslim ettiklerini ifade etti.

Havacılık alanında Türkiye'nin önemli atılımlar yaptığına işaret eden Akyol, ASELSAN'ın bu alandaki ürünlere elektronik sistemler sağlayan bir şirket olduğunu belirtti.

Fuar kapsamında 6 teknoloji alanında 50'den fazla ürünü sergilemek istediklerini açıklayan Akyol, aviyonik sistemler, elektronik harp çözümleri, elektro-optik kameralar, radar sistemleri ve haberleşme teknolojileri gibi ürünlerin önemine dikkat çekti.

ASELSAN'ın yüksek teknoloji üretimiyle Türkiye'ye stratejik ve ekonomik katkı sağladığını belirten Akyol, uluslararası işbirliklerini artırdıklarını ve ihracat odaklı çalıştıklarını söyledi. Şirketin yüksek teknoloji ve inovasyon odaklı yaklaşımıyla global ölçekteki hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı. Akyol, ASELSAN'ın nitelikli insan kaynağıyla başarılı olduğunu ve şirketin genç mühendislerle çalışmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türk mühendislerin yurt dışında da yoğun ilgi gördüğünü belirten Akyol, ASELSAN'ın küresel ölçekteki başarısının arttığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder