adscode
adscode
adscode

Aşırı Sağ RN Genel Direktörü İstifa Etti!

Aşırı sağcı RN'nin genel direktörü istifa etti!

Aşırı Sağ RN Genel Direktörü İstifa Etti!

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kararıyla gidilen erken genel seçimlerde aşırı sağcı RN'nin başı çektiği ittifakın, beklentilerin aksine sol ittifak ve Macron kanadının arkasında üçüncü sırada kalması sonrası RN Genel Direktörü Gilles Pennelle partideki görevinden istifa etti. Pennelle, RN'nin yeni milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik stratejinin önemli mimarlarından birisi olarak biliniyordu.

Seçim sürecinde birçok RN milletvekili adayının Yahudi karşıtı ve ırkçı ifadeleri dikkati çekmişti. Pennelle, 9 Haziran'da seçildiği Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili görevine devam edecek.

Fransa'da son üç seçimdir oylarını artırmaya devam eden RN, en son 9 Haziran'daki AP seçimlerinde yüzde 31,4 oy alarak en yakın rakibi olan Cumhurbaşkanı Macron'un partisi Rönesans'ı ikiye katlamıştı. Macron, RN'nin AP seçimlerindeki galibiyeti üzerine Meclisi feshederek erken seçime gitme kararı almıştı. Ülkedeki son genel seçimlerde solcu partiler kısa sürede "Yeni Halk Cephesi" altında bir araya gelmiş ve tek aday çıkaracaklarını duyurmuştu.

RN ise merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi ile ittifak yaparken iktidar partisi Rönesans ile ortakları da "Cumhuriyet İçin Hep Birlikte İttifakı" kurmuştu. Sonuçlara göre, Yeni Halk Cephesi 178 milletvekili çıkarırken, Macron'un ittifakı 163, aşırı sağcı RN ittifakı ise 143 milletvekili ile Meclise girdi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder